Виконавчого директора Асоціації "Шлях Гедиміновичів" призначено урядовим уповноваженим

Київ, Україна, 18 червня 2014 – Виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування "Шлях Гедиміновичів" Геннадія Друзенка призначено урядовим уповноваженим з питань етнонаціональної політики згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України № 567-р.

Геннадій Друзенко, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування
Геннадій Друзенко: "Для мене доба Гедиміновичів
залишатиметься "золотим віком", коли Україна – на
століття раніше за решту Європи – була прикладом
єдності у розмаїтті. Звичайно, цей "золотий вік"
не скалькувати в століття Інтернету та гібридних
війн. Тим не менш, він може і буде правити мені
за провідну зорю у пошуку сучасної української
формули unity in diversity"

Посаду урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики уряд запровадив 4 червня 2014 р. постановою КМ № 146. У відповідному положенні, затвердженому цією постановою, зазначено, що на урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики "покладено повноваження щодо забезпечення взаємодії Кабінету Міністрів України з органами виконавчої влади та інститутами громадянського суспільства з метою забезпечення захисту прав національних меншин і корінних народів, збереження міжнаціональної єдності та злагоди в українському суспільстві".

"На жаль, я не зможу поєднувати нову посаду з виконанням обов'язків виконавчого директора Асоціації "Шлях Гедиміновичів", – сказав пан Друзенко після призначення. – Але це не означає, що я залишаю проект. Сподіваюсь, що мені знайдеться місце в Опікунській раді, і я й надалі робитиму все, аби "Шлях Гедиміновичів" не просто розвивався, а став проривним проектом для сучасної України".